Zulme Sessiz Kalan Dünyaya Sanatımızla Ses Olmaya Geliyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zulme Sessiz Kalan Dünyaya Sanatımızla Ses Olmaya Geliyoruz!

Eserlerimiz Filistin sevdalılarını ve sanat meraklılarını Taksim Camii Sergi Salonu’nda bekliyor.

 

Zulme sessiz kalan dünyaya sanatımızla ses olma temalı sergimiz Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde 28 Ocak pazar gününe kadar açık olacak. Filistin’deki soykırıma bir nebze olsun sanatımızla ışık tutabilmek amacıyla, müzehhibe Hacer Sönmez hocamızın önderliğinde 44 tezhip sanatçısı dostumuzla birlikte bir yola çıktık. Hocamızın bizlere verdiği konsept doğrultusunda, İstanbul laleleri ve Filistin konulu tasarımlar hazırlayarak eserlerimizi orada yaşanan işgale, soykırıma ve tüm hak ihlallerine yönelik bir farkındalık çalışması olarak hazırlamış olmamızın yanı sıra, bu eserlerin satışından elde edilecek tüm gelir Filistin’deki kardeşlerimize yardım kurumlarımız aracılığıyla ulaştırılacaktır.

Ben kendi eserimi, İstanbul lalesini Türk bayrağımızın ay yıldızı ile birleştirmek suretiyle kapsadığı yere Kubbetü-s Sahra’yı yerleştirmemin çıkış noktası da, vatanımızın ve milletimizin her daim gerek iradi duruş, gerek dualarımız ile, maddi-manevi şekilde sahiplendiğimizi ortaya koymak duygusuyla tasarladım. Zira eserimde ortaya koyduğum bu birlik, Filistin meselesinin bizlere atalarımızın bir mirası ve emaneti olmanın yanı sıra, Müslüman-Türk milletinin kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatmak amacıyla kefiye motifleri ile yansıtılmıştır. Bu itibarla sergimizdeki tüm eserler sanatçıları tarafından emek emek titizlikle hazırlanmış olup bir Müslümanın Filistin meselesine ilişkin hissettiği acıya dair birer tablo olma ruhunu ihtiva etmektedir.

Öte yandan, bu serginin İstanbul’umuzun Taksim bölgesinde açılmış olması da ayrıca kıymetli olup bu vesileyle, Taksim Camii’nin yapımına vesile olan başta Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere ilgili tüm devlet büyüklerimize, yine sergimize destek olan Taksim Camii Vakfı’na, sergimizin açılış gününde bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Milletvekili Şengül Karslı Hanımefendi’ye, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Bey’e, 15 Temmuz Derneği yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Eserlerimiz Filistin sevdalılarını ve sanat meraklılarını Taksim Camii Sergi Salonu’nda bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zulme Sessiz Kalan Dünyaya Sanatımızla Ses Olmaya Geliyoruz!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin