İstanbul’a Bir Nefes, Tiyatro

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’a Bir Nefes, Tiyatro 

Köylerde Tiyatro Gösterimi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Çığa Sanat Merkezi İstanbul’un köylerinde Nefes oyununu sahneledi.

Nefes oyununu sahneleyen Nazlı Çığa, “İstanbul’un merkezi tiyatro ile buluşmak isteyen sanatseverlere bir çok alternatif sunuyor ancak özellikle merkeze uzak ilçelerdeki köylerde hayatında hiç tiyatro oyunu izlememiş insanlarımız var. İşte biz Çığa Sanat Merkezi olarak bu noktadan hareketle, Şile’nin 10 ayrı köyünde  Hacı Bektaşi Veli öğretilerinin anlatıldığı, Yunus Emre’nin gönül dünyasının aktarıldığı Nefes isimli oyunumuzu seyirciyle buluşturduk. Seyircinin oyuna ilgisi, özellikle oyun sonrası mutluluğunu dile getiriş biçimleri yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. 7 yaşındaki kız çocuklarımızın, 70 yaşındaki dedeleri ile birlikte 1 saat boyunca yan yana oyunu izlerken ki ifadeleri gerçekten görülmeye değerdi. Tiyatroya, sanata ulaşma noktasında dezavantajlı olan yerlerde yaşayan insanlarımızın ortak isteği bu tür çalışmaların tekrarı noktasındaydı. Ben diğer meslektaşlarımın da bu konu da hassasiyet göstereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Sinan Kutlucan’ın sahnede sesi ve bağlamasıyla Nazlı Çığa’ya eşlik ettiği Nefes oyunu, 2024-2025 sezonunda sahnelenmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’a Bir Nefes, Tiyatro

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin