İsrail Askerinden, TRT Haber Ekibine Canlı Yayında Müdahale!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Askerinden, TRT Haber Ekibine Canlı Yayında Müdahale!

İsrail- Lübnan sınırında yayın yapan TRT Haber ekibine, İsrail askerleri müdahale ederek yayını durdurdu, uzun süre gözaltında tutarak bölgeden ayrılmalarına izin vermedi. Yaşanan tüm bu süreç anbean canlı yayına yansıdı.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası ve sivillere yönelik katliamı sürüyor. Yaşanan insanlık dışı uygulamaları dünyaya aktarmak isteyen gazeteciler de İsrail ordusunun engellemeleri ile karşı karşıya kalıyor.

Yaşanılan insani dramı tüm gerçekliğiyle aktarmak için bölgede bulunan TRT Haber muhabiri Merve Güneş ve TRT Haber kameramanı Deniz Kahraman, İsrail’in müdahalesi ile karşılaştı. Sivil geçişlerin serbest olduğu Lübnan sınırında canlı yayın bağlantısıyla bölgedeki gelişmeleri aktaran TRT Haber ekibi, canlı yayında olduğu sırada İsrail askerleri tarafından engellendi. Fiziki açıdan TRT Haber muhabiri Merve Güneş’e tehdit olabilecek yakınlıkta duran askerler, Güneş’in yayında olduklarını söylemesine rağmen müdahale etti. Yayının durdurulması gerektiği yönünde askerin ısrarı üzerine TRT Haber muhabiri hem kendi ülkesinden hem de İsrail’den izinli bir gazeteci olduğunu söyledi. Askerlerin ısrarı üzerine kamera kapatıldı, canlı yayın kesildi. Olanlar ise telefon bağlantısı ile ekranlara yansıdı.

Uzun bir bekleme sonrasında ise bir İsrail polisi gelerek belgeleri kontrol etti, ekibi serbest bıraktı. Tek amacı dünyaya yaşananları tüm gerçekliğiyle anlatmak olan TRT Haber ekibine yapılan bu müdahale bir kez daha bölgedeki basın-yayın haklarını ihlal eden İsrail ordusunun gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

Daha önce de TRT Haber ekibine müdahale edilmişti
Öte yandan iki hafta önce de Lübnan-İsrail sınırında TRT Haber’in canlı yayını sırasında İsrail askerleri müdahale etti. Sıcak bölgede yayın yapmaya çalışan TRT Haber ekibine zor anlar yaşatan İsrail askerleri, kamerayı ve mikrofonu kapatıp, TRT Haber muhabiri Damla Bürçeler’i uzaklaştırmaya çalışmıştı.

https://www.google.com/search?q=%C4%B0srail+Askerinden,+TRT+Haber+Ekibine+Canl%C4%B1+Yay%C4%B1nda+M%C3%BCdahale!&sca_esv=577807614&tbm=isch&sxsrf=AM9HkKmHChcoP3OldoeR9Iz0ymOY4D9YrA:1698672068428&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj0t-nJ7p2CAxVjR_EDHQq-Dz8Q_AUoA3oECAEQBQ&biw=1536&bih=747&dpr=1.25

Olay anına ait görüntüler için indirme linki: https://we.tl/t-37CoUy7Kuc

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Askerinden, TRT Haber Ekibine Canlı Yayında Müdahale!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin