Eğitimde Başarıyı Neden Yakalayamıyoruz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimde Başarıyı Neden Yakalayamıyoruz?

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Ramazan  Topdemir Global Referans News’e açıklamalarda bulundu Kalkınmanın, çağdaşlaşma Ve medenileşmesin adıdır eğitim. Çağı yakalamak, dün ile bugünü bütünleştirmek eğitimin çerçevesini belirler. Eğitimdeki muhatabımız insandır. Duygusu ile kazanımı ile ümidiyle girer sınıfa öğrenci. Öğretmen de bilgi taşıyıcısı değil hem öğreten hem de eğiten kişidir. Öğretmenler, veliler, okul yönetimi iş birliği ile disiplinli çalışmalar yapılmalıdır. Öğrenci hem sınıfta hem de dışarıda motive edici uyarsınlar Ve telkinler ile beslenmelidir. Topdemir  yani öğrenci tarihten,günümüze rol model olan bir şahsiyeti örnek almalıdır.

Örneğin bir Nobel Ödüllü Aziz Sancar’ı, sahaların yıldızı Arda’yı başarısı için model almalıdır. Öğrenciyi sosyal aktiviteden mahrum bırakmadan planlı programlı ders çalışma yöntemi öğretilmelidir. Bir hedef bir amaç doğrultusunda çaba göstermelidir. Hem sosyal yaşamı hem de eğitimi beraber yürütmelidir. Spor yapma, sanat dalları, müzik dalları ile meşgul olmak ta motivasyonu arttırır. Yani gençliğimizde büyük bir cevher vardır. Bu cevheri, bu zekayı geliştirip doğru yerlere kanalize etmek te idarecilere, öğretmenlere ve ailelere düşmektedir. Başarının tek bir anahtarı vardır, bu anahtarın adı programlı çalışmaktır. Bu yazdıklarımı uygularsak başarıyı yakalarız. Dr. Ramazan Topdemir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitimde Başarıyı Neden Yakalayamıyoruz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin