Studyinturkey.com CEO’su Caner Otrakçı, GLOBAL Referans News’ten Türk ve Uluslararası öğrencilere sesleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebru OKANLAR’ a Özel Açıklamalarda Bulunan StudyİnTurkey CEO’su Caner OTRAKÇI Uluslararası Öğrenciler Hareketi Konusunda Bilgiler Verdi:

 

Studyinturkey.com, Türk üniversitelerinin uluslararasılaşma politikalarına katkı sağlamak, onlara bu yolda rehberlik etmek ve yurt dışından nitelikli uluslararası öğrencileri Türkiye’ye çekerek Türk yüksek öğretiminde yer almalarını sağlamak amacıyla 2009 yılında faaliyete geçen bir kuruluştur.

Studyinturkey.com CEO’su Caner Otrakçı, projenin amacının Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversitelerinin nitelikli öğrencilere ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda Türkiye’den yurt dışındaki dil okullarına ve üniversitelere giden her yıl yaklaşık 100.000 öğrenci ve beyaz yakalının yaratmış olduğu beyin göçünü tersine çevirmeyi hedefliyor. Uluslararası öğrencilerin eğitimlerini Türkiye’de alarak yeni bakış açıları edinmeleri, ticari fikirler üretmeleri ve kendi kültürlerini Türkiye ekonomisine entegre ederek katkıda bulunmalarını istiyor.

Otrakçı, 2009 yılında yabancı öğrenci sınavının kaldırılmasının Türkiye’nin uluslararası öğrencilere kapılarını daha fazla açmasına neden olduğunu ve şu anda dünyanın yaklaşık 182 üniversitesinden gelen 345.000 uluslararası öğrenciyi ağırladığını belirtiyor.

Studyinturkey.com CEO’su Caner Otrakçı, bu potansiyelin ülkemiz için turizm, ticaret ve teknik işbirliği açısından önemli bir katkı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, eğitimi Türkiye’nin bir ihracat kalemi olarak kabul edilerek Ticaret Bakanlığı himayesinde faaliyet gösteren Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından desteklendiğini ve eğitimin ülke ekonomisine katkı sağladığını söylüyor. Türkiye de yüksek öğrenim faaliyetlerini gösteren öğrencilerin harçlarını yanı sıra yaptığı diğer harcamalarla toplamda yıllık 2,5-3 milyar dolar katkı sağladığını ifade ediyor.

Otrakçı, uluslararası öğrenci hareketliliğinin tüm birimler arasında sorunsuz olmasının önemli olduğunu vurguluyor. Bu öğrencilerin uzun vadeli turist, yatırımcı ve iş insanı potansiyeli olduğunu belirtiyor.

Yurt dışında okumak veya yüksek lisans yapmayı düşünen öğrenciler ve ülkemizi tercih eden yabancı öğrenciler için, öğrenci alma sürecinin 1 Ocak’ta başlayıp Eylül-Ekim aylarına kadar devam ettiğini hatırlatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Studyinturkey.com CEO’su Caner Otrakçı, GLOBAL Referans News’ten Türk ve Uluslararası öğrencilere sesleniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin