İstanbul Valiliği’nden fırtına açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği’nden fırtına açıklaması: 114 olaya müdahale edildi İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, 25 Kasım Cumartesi günü başlayan fırtınanın etkisini sürdürdüğü belirtildi.

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ‘nün 2023-104 sayılı basın açıklaması:

İstanbul’da 25 Kasım Cumartesi gününden bu yana, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri çerçevesinde turuncu kodlu uyarıları yapılan tam fırtına etkisini sürdürmektedir. Yağışlı ve kuvvetli rüzgar şeklinde etkisini gösteren sistemin, 26 Kasım Pazar’ı 27 Kasım Pazartesi’ye bağlayan gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

İstanbul Valiliği olarak halkımıza yaptığımız uyarıların yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın da gerekli tedbirleri alarak oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeye yönelik çalışma yürüttük.

Başta AFAD olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz bu süreçte alınması gereken tedbirleri almıştır. 25 Kasım Cumartesi’den bu yana İstanbul’da hava olayları sebebiyle meydana gelen olaylar ise şu şekilde sıralanmıştır:

  • İstanbul genelinde 6 su tahliyesi, 11 çatı uçması, 48 ağaç devrilmesi, 1 duvar çökmesi, 46 tehlike arz eden parça, 1 araç kurtarma, 1 de direk devrilmesi olmak üzere toplam 114 olaya müdahale edilmiştir.
  • İstanbul Havalimanı’nda yağış ve fırtına nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 46 seferiptal edilmiştir.
  • İDO28,BUDO14, Şehir Hatları’nda da 7 olmak üzere toplam 49 seferfırtına nedeniyle iptaledilmiş,boğaztrafiğinde ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.
  • Şehir genelinde küçük çaplı enerji kesintileri dışında herhangi bir enerji sorunu yaşanmamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Valiliği’nden fırtına açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin