Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Fatih Çepni: “Yaptığımız çalışmalarla çıtamızı sürekli yükseltmeye çalışıyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Fatih Çepni, ‘ Bakırköy ilçesi, eğitime gerçekten önem veren ailelerin çocuklarından oluşmaktadır. Sorgulayan, daha iyiyi arayan ilgili ailelerimiz var dolayısıyla bu bizim sorumluluklarımızı bir kat daha artırmaktadır. Bizler başarının ekip işi olduğunu biliyor ve yaptığımız çalışmalarla her sene çıtamızı sürekli yükseltmeye çalışıyoruz’ dedi.

 

GLOBAL Referans News’e konuşan Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Fatih Çepni, eğitimin her kademesinde çalışmış, doğuda görev yapmış, 2003 yılında İstanbul’a geldiğinde sırasıyla Fatih ilçesinde öğretmen, okul müdür yardımcısı, okul müdürü, İlçe Şube Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde üç yıl Şube Müdürlüğü yapmıştır. İki yıldır Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Muhammed Fatih Çepni, eğitim kadrolarının hem idareci hem öğretmen olarak belli bir tecrübeden sonra Bakırköy’de görev alabildiklerini, bunun eğitim kalitesini oldukça yükselttiğini ifade etti. Son iki yıl içinde basına konu olacak bir gündemle gelmediklerini; bunu, öngörmeyle alakalı olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklığında tüm kamu kuruluşlarıyla sinerji oluşturarak başardıklarını, başarının bir ekip işi olduğunu ifade etti.

Olabilecek olumsuzlukları hem eğitimci hem de anne baba gözüyle öngörerek tedbirle ve bizzat ekiple sahada olmalarıyla ve özellikle de, oluşan küçük sorunlarda ceza değil rehabilite yoluyla psikolojik destek vererek çözdüklerini ki bunun oldukça önemli bir mesai oluşturduğunu açıkladı.

Muhammed Fatih Çepni, Bakırköy ilçede kurdukları AİLE DANIŞMA BİRİMİ’ nin önemli başarılar sağladığını ve bunu İstanbul il geneline yaymak üzere resmi yazışmalarını yapıp, bir toplantı planlanarak tanıtımının yapılacağını iletti.

Çepni, ‘en büyük problemlerin olduğu liselerde bile çok şükür çok önemli bir sorun yaşamadık; bunu nasıl sağladık, okul polisi bulundurmak yanında siber saldırı niteliğinde bilinçlendirme yaparak, çocuksu yaptıkları bazı durumlarda karşılaşacakları hukuki neticeleri bilgilendireceğiz. Dijital suçlarla ilgili farkındalık yanında ön tedbirleri önemsiyoruz ve emniyet müdürlüğümüzle iletişim halinde biz de gerektiğinde tüm ekiple çocuklarımızın en çok oturdukları yerlerde onlarlayız, mesai dışı da sahadayız…

27 yıllık idarecilik hayatım var oluşturduğum sisteme göre,  tüm okul aile birliklerinde benim numaram vardır, sorunlarda önce okul müdürleriyle çözmeye çalışmalarını, netice alamadıklarında bana dönmelerini isterim ve her sene Veli-okul idareleri-aile birlikleriyle ki beklentileri farklıdır ve sınıf başkanlarıyla ayrı ayrı toplantı yaparım, başkanlarda da telefonum var. Bu, okullarda sorun oluştuğunda bunu müdür duyacak biz öncesinde çözelim yoluna gitme otokontrolü sağladı. Aile Danışma Birimi’nde velilere bilgilendirme yaparak, anne baba ve çocuğu birlikte alarak çözemediğimiz hiçbir sorun kalmadı’ dedi.

Muhammed Fatih Çepni Bakırköy İlçe Müdürü görevi sürecinde Bakırköy’ün eksiklerini tamamlamak üzere FEN LİSESİ, ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU, BİLİM SANAT OKULU ‘nu kazandırmıştır.

Çepni ,‘Bakırköy Fen Lisesi, Marmara Forum arkasında temel atma aşamasındadır.

Mesleki eğitimi yaygınlaştırmak aşamasında ciddi bir saha taraması yaptık, turizm otelcilik yaygın bölgede olmamız noktasında aranan eleman yetiştirmek üzere çalışmalar yaptık.

Gençlerimiz, bilim sanat etkinliği için Bahçelievler ve Zeytinburnu’na gidiyorlardı, Bakırköy’e Bilim Sanat Merkezi’ni kazandırdık.

Özel Eğitim Anaokulu açtık; okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmada Bakanlık hedeflerinin üzerinde sayıyla kapattık’ şeklinde sözlerine devam etti.

Velilere söylemek istediği yenilikler olarak da Bakırköy olarak hedeflerinin daha yüksek olduğunu belirterek, akademik başarının daha yüksek olmasını sağlayacak, Fatih’teki İstanbul Erkek Lisesi, Çapa Fen Lisesi gibi liselerden bu en eski kadim olan ilçede de olmasını arzu ettiğini; proje sınıflarındaki çocukları çekecek cazibe merkezi olan okullar olmasını arzu ettiğini; bu noktada eğitim kadrosu eksikleri olmadığını, fiziksel koşulları da iyileştirdiklerini hatırlattı.

Yeni dönemin, Milli Eğitim Bakanlığının politikalarıyla paralel, hem akademik anlamda başarılı ve hem de eğitim anlamında değerlerimizle yoğrulmuş ahlaklı bireyler kazandırmak, olabildiğince teknoloji bağımlılıklarından uzak tutmak, madde bağımlılıklarından korumak tarzında etkinliklerle dolu olacağı, ortak sınavların da yapılacağı yani yeniliklerin çok olduğu dönem olacağını müjdeledi.

Örnek çalışmalarından İSKA  projesinde çocuklara, Dron’u söküp takmayı, yazılım yüklemeyi, pilotluğunu öğrettiklerini; girişimcilik örneği olarak da, on birinci sınıf bir Meslek Lisesi öğrencisinin dronla vatandaşın Çatalca’da arazi görüntülerini alarak alan çizimini yapıp emlakçıya sunduğunu ve yurt dışındaki kişilerin dahi bölgeyi gerçek reel halini görmüşçesine bilgilendirileceği  ve satışını sağlayabileceği imkanlar sağladığını söyledi.

Muhammed Fatih Çepni, Bakırköy’de velileriyle öğrencileriyle, öğretmenleriyle idarecilerle, özel okullarla güzel bir sinerji oluşturduklarını dolayısıyla sorunsuz ve başarılı iki yıl geçirdiklerini, daha yapacak çok işleri, projeleri olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Fatih Çepni: “Yaptığımız çalışmalarla çıtamızı sürekli yükseltmeye çalışıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin