Arsa Yatırımcıları Nelere Dikkat Etmelidir? Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Mehmet Nuri Kaynar ile Arsa Yatırımı Üzerine Global Referans News-Ebru Okanlar söyleşi gerçekleştirdik.  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arsa Yatırımcıları Nelere Dikkat Etmelidir?

Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Mehmet Nuri Kaynar ile arsa yatırımı üzerine söyleşi gerçekleştirdik.

 

 Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Mehmet Nuri KAYNAR:

 “Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu cari açıktır. Yabancı para birimleri yerine arsaya yatırım yapmak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu yönüyle meseleye bakıldığında toprağa yatırım yapmak milli bir görevdir.”

 

  • Neden gayrimenkul yatırımı yapmalıyız?

Döviz, hisse senedi ve altın yatırımcısını üzmez evet ama sadece birikimini kısa vadeli olarak enflasyona karşı korur. Hisse senedi, altın, döviz elbette kıymetli yatırımlardır evet ama uzun vadede arsa yatırımı yapanlar her zaman enflasyonun çok üzerinde gelir elde ettiler, bundan sonra da edecekler. Döviz cinsinden bir miktarı tasarruf eden bir yatırımcı ile aynı oranda arsa yatırımı yapan başka bir yatırımcı karşılaştırıldığında uzun vadede arsaya yatırım yapan yatırımcının kesinlikle enflasyon oranının çok çok üzerinde kazanç sağlayacağı bir gerçektir.

%600’e varan kazanç sağlamak istiyorsanız

Toprağa yatırım yapın.

 

Son yıllarda arsa fiyatlarının sadece bazı turizm ve sanayi bölgelerinde değil bütün Türkiye genelinde en az % 100 olmak üzere bazı lokasyonlarda % 600 lere varan oranlarda arttığını görüyoruz. Onun için rahatlıkla ifade edebilirim ki en karlı yatırım toprağa yapılan yatırımdır. Yıllardır gayrimenkul sektörünün çeşitli şekillerde içinde olan ve ulusal ve uluslararası sektörü yakından takip etmeye çalışan biri olarak toprağa yatırım yapıp da uzun vadede ben zarar ettim diyen birini duymadım.

 

Gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcıların

Dikkatini çekiyor.

 

Arsa yatırımı yapan her zaman kazançlı çıkar. Bunu sadece biz görmüyoruz bu karlılık marjını gören uluslararası kuruluşlarda Türkiye gayrimenkul sektörünün hızla büyümesini gördüler ve zaten çok sayıda firma vardı ama yakın gelecekte çok daha fazla firmanın pazara gireceğini hep beraber göreceğiz.

 

Toprağa yatırım yapmak

Milli bir görevdir.

 

“Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu cari açıktır. Yabancı para birimleri yerine arsaya yatırım yapmak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu yönüyle meseleye bakıldığında toprağa yatırım yapmak milli bir görevdir.”

 

 

Arsaya yatırım yapmanın aynı zamanda milli bir görev olduğunu söylemeliyim. Neden mi? Türkiye ekonomisinin şu andaki en büyük sorunu cari açık olduğunu biliyoruz. Yabancı para birimleri yerine arsaya yatırım yapmak aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Yastık altı yatırım olarak tabir ettiğimiz yabancı para birimlerine yapılan yatırım aynı zamanda cari açığın büyümesinin de sebeplerinden biridir. Bu yönüyle meseleye bakıldığında yabancı para birimleri adına ne dersiniz deyin bütün döviz cinsindeki yatırımların gayrimenkule yönelmesi ile cari açığın azalmasına önemli bir imkân oluşturacaktır.

Arsa yatırımcısına % 600’e yakın

Kazanç sağlamıştır.

Döviz cinsinden bir miktarı tasarruf eden bir yatırımcı ile aynı oranda arsa yatırımı yapan başka bir yatırımcı karşılaştırıldığında uzun vadede arsaya yatırım yapan yatırımcının kesinlikle enflasyon oranının çok çok üzerinde kazanç sağlayacağı bir gerçektir. Bunu da şu örnekle açıklayayım. 2022-2023 dönemi Eylül ayı itibarıyla bankalar arası piyasada ABD doları 18 TL’den son yılların en hızlı artışıyla 27 TL’ye çıkmıştır. Bu ne demek döviz cinsinden yatırım yapan bir yatırımcı %50 gelir sağlamıştır. Aynı dönemde gram altın 1.000’den 1.665 TL’ye yükselmiştir. Bu da yaklaşık yüzde 70 karlılık demektir. İstanbul borsasının yüz endeksinin ise 3.000 TL’den 7.719 TL’ye çıkarak yaklaşık % 150 kar getirmiştir. Oysa İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde arsa yatırımcılarının % 300 ile 600 oranında kazanç sağladığı görülmüştür.

Arsa yatırımcıları nelere

Dikkat etmelidir?

  • Arsa almak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Buradan sizin aracılığınızla arsa yatırımcısına da dikkat etmesi edilmesi gereken birkaç hususa değinmekte fayda görüyorum. Arsa yatırımcısı arsa almadan önce iyi bir araştırma yapmalıdır. Doğru yere, en uygun fiyattan yapılan alım kazanç sağlar. Arsa yatırımı yapan kişiler yatırım yapmayı düşündükleri ya da yatırım yaptıkları bölgenin gelişmesini takip etmelidirler. Benim tavsiyem arsa yatırımlarını uzun vadeli düşünmek gerekir. Kısa vadeli satışın uzun vadeli satışa göre karılığı daha düşük olacaktır. Bu nedenle arsa yatırımı yapılmadan önce bölgeyi bilen, güvenilirliği müşterilerinin memnuniyeti ile tescillenmiş, kurumsal bir gayrimenkul danışmanı ile sürecin yönetilmesi en doğrusu olacaktır.

Ücretsiz Danışmalık Hizmeti Veriyoruz.

  

Biz yatırım yapılacak en uygun bölgenin tespit edilmesi ve sürecin en sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için yatırımcılarımıza danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak sunuyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arsa Yatırımcıları Nelere Dikkat Etmelidir? Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Mehmet Nuri Kaynar ile Arsa Yatırımı Üzerine Global Referans News-Ebru Okanlar söyleşi gerçekleştirdik.  

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin