featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Malezya Mirası: Asya’nın Özü

 

“Malesya Gercek Asya – Malezya Mirası: Asya’nın Özü” adlı Malezya Kültür Günü 2024, 30 Haziran 2024 tarihinde İstanbul, Türkiye’de düzenlendi ve Malezyalılar ile Malezya ve Türkiye dışındaki diğer vatandaşların da aralarında bulunduğu diasporanın katılımıyla gerçekleşti.

 

 

KJM İstanbul, Tourism Malaysia İstanbul, Türkiye Malezyalı Öğrenci Derneği (MASAT) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) işbirliğiyle yürütülen bu program, Malezya kültürünün, değerlerinin ve geleneklerinin çeşitliliğini danslar ve müzik eşliğinde izleyenlerin çok hoşuna giden performanslar bütünüyle sergilendi.

 

“Malezya Gerçekten Asya” temalı bu Malezya Kültür Günü 2024, ilk kez özel bir ‘Mahsuri Efsanesi’ tiyatrosunun yanı sıra Malezya’daki geleneksel moda çeşitliliğini sergileyen bir defileye ev sahipliği yaptı. Böylelikle katılımcılar aynı zamanda Malezya giyim kültürü hakkında da bilgi sahibi oldu.

 

Malezya sanatının, kültürünün ve mirasının benzersizliği, el sanatları sergileri, yiyecek tanıtımları ve turizm tanıtımlarıyla da vurgulandı

 

Ziyaretçiler ayrıca performanslar arasında dört bilgi yarışması oturumuna katılma fırsatı da buldu. Bu sınavlar, ziyaretçilere Malezya’daki gelenekleri ve kültürü daha derinlemesine tanıtmayı amaçlayan eğlenceli bir deneyim olarak izleyicilere sunuldu.

 

 

Bu program, Malezya’yı yurt dışındaki topluma tanıtmanın yanı sıra, KJM İstanbul’un Malezyalılar arasındaki bağları güçlendirme ve MADANI konsepti doğrultusunda sosyal ve kültürel uyumu teşvik etme amacıyla yapılan bir program olmakla beraber iki kardeş ülkenin de aslında nasıl benzerlikler taşıdığını ve hangi ortak paydalarda buluştuğunu ispat eden bir şölene dönüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Global Referans News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin